torsdag 21 oktober 2010

6/10/10


Det är allt för sällan men ibland samsas naturens element, den här dagen var en sådan. Rhys tog kameran och jag tog brädan. Vi körde vägen ut till Alnes över broar och under vatten, vägen jag kört så många gånger förr. Väl ute vid kustbandet möttes vi av havets långväga gäster och vindens så sällsynta frånlandsvind, dom rätta elementen hade för en gångs skull kommit överens.

Skillnaden att surfa i Norge mot andra länder med varmare klimat är förutom kylan att du sällan behöver "bråka" om vågorna. Här är du glad om det är några andra surfare i vattnet så du har någon att prata med, eller någon som kan dra upp dig ur det isande vattnet om du slår huvudet på en sten.

Det är svårt att beskriva hur otroligt vackert det är här och vilken känsla det är att vara så otroligt nära naturen, vara omgiven av snöklädda bergstoppar, otroliga vyer och paddla i isande vatten men ändå vara så varm.

Det är inte ofta men ibland har man turen att ha en fotograf med sig som fotar en när man surfar, alla dom här bilderna är tagna av min kära vän Rhys Jones.

Svårt att inte vara glad efter en fantastisk stund i havet, nu blir det till att åka hem och ta en kall.

Hemma i värmen med en öl tittar Rhys igenom dagens bilder, jag längtar redan tills naturens krafter samsas igen.

Photography: Rhys Jones
Text and photo editing: Anders Lindvall

Inga kommentarer: